Ik ben Margrethe, een gevoelsmens en beelddenker. Eigenschappen die goed van pas komen in mijn werk als fotograaf. Met mijn gezin woon ik in Elburg . Een klein stadje op de Veluwe. Altijd ben ik nieuwsgierig naar hoe iemand echt is. En dát wil ik vastleggen. De foto’s die ik maak, vertellen een verhaal. Jouw verhaal.

 

De oorsprong van 5Sproutz . Na een opleiding kunstacademie richting fotografie (in de analoge tijdperk :)) lag mijn focus vooral op mijn gezin. Als moeder van vijf kinderen leid ik een uitdagend leven. Toen mijn kinderen nog klein waren, had ik weinig tijd om te fotograferen. Zodra ze ouder werden, kocht ik een IPhone. Ik maakte veel foto’s die ik onder de naam 5Sproutz postte op Instagram. Serene beelden van de natuur, vervallen huizen, krachtig lijnenspel en foto’s van mijn kinderen. Beelden die veel vertellen over wie ik ben. Al snel kreeg ik veel positieve reacties. 5 jaar geleden reed ik een heel aantal maanden elke woensdagavond richting Amsterdam naar de fotoacademie. Dit was de  start van mijn eigen onderneming. 

 

Nu fotografeer ik dagelijks. In mijn werk als fotograaf kom ik dicht bij mensen. Voor even word ik toegelaten in hun wereld. Ik leg de intieme momenten vast: een spontane lach, oogcontact tussen een bruidspaar of een babykamertje dat met liefde is ingericht. Ik fotografeer mensen zoals ik ze zie, zodat ze ook het mooie in zichzelf gaan zien. Puurheid in beeld. Met oog voor detail.

 

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten..

 

Liefs,

Margrethe Leeuwestein